Почивна база Глобуса

Гр. Китен е едно от най-подходящите места за отдих и туризъм на българското Черноморие. Курортното селище е разположено в Югоизточна България, северно от устието на Китенската река на малкия полуостров Урдовиза и отстои на 55 км. от Бургас и на 5 км. южно от Приморско. Китен има особено благоприятно местоположение, тъй като се простира на границата между морето и планината, което обособява неговата красива природа, свеж въздух и дълга пясъчна ивица.
В района на Китен се намират двата живописни залива – Караагач и Атлиман, които образуват северния и южния плаж в малкото градче и допринaсят още повече за неговото очарование и магнетизъм.
По време на предстоя си в градчето, можете да съчетаете почивката с приятна обиколка на местните атракции, сред които се нареждат резерват Ропотамо, резерват Силкосия и църквата Св.св. Кирил и Методий. Не далеч са разположени и градовете Несебър и Созопол, където ще имате възможност да се насладите на древна история и възхитителни исторически паметници.
Китен е предпочитано място за почивка, както от семейства с деца, така и от млади хора. Причината за това е, че там се предлага разнообразие от възможности за отдих, развлечения и спорт. Малките посетители могат да се наслаждават на забавления в местния луна парк.

Почивна база Глобуса се намира в гр. Китен на 50 метра от Южния плаж, сред богатата горска растителност на Странджа. Широката плажна ивица с пясъчни дюни, топлото и чисто море, което обгражда полуострова оставят за дълго спомена за една незабравима ваканция. Почивна база Глобуса ще Ви спечели с отлично местоположение и комфорт.
Почивна база Глобуса предлага двойни, тройни и четворни стаи. Всички те разполагат с телевизор, хладилник и самостоятелен санитарен възел.
Базата разполага с голям ресторант, който предлага изхранване по предварително меню.
За най-малките гости на разположение е просторен детски кът.
Базата разполага със собствен паркинг.